Kuah Kacang Segera Sudiharti ini sesuai digunakan sebagai Kuah Satay, Kuah Nasi Himpit, Kuah Pecal ataupun Gado-gado, Pencicah Cucur Udang dan juga boleh digunakan sebagai penambah rasa dalam gorengan mee, bihun ataupun kuetiaw.
Penyediaan adalah amat mudah.
- HANYA TAMBAH AIR -
1. Gunakan satu kotak/pek 200g Kuah Kacang Segera Sudiharti. Pek ini akan menghasilkan kira-kira 400g - 500g kuah kacang sedia dimakan apabila siap dibancuh nanti.
Langkah 2 |
2. Tuangkan kandungan pek tersebut kedalam satu mangkuk saiz sederhana.
Langkah 3 |
3. Tuangkan satu cawan ataupun kira-kira 200ml hingga 250ml air panas (yang baru menggelegak) kedalam mangkuk tadi.
Langkah 4 |
4. Kacau campuran hingga sebati dan biarkan selama 2-3 minit untuk serbuk kacang menyerap air panas dan menjadi kembang.
Kuah Kacang Segera Sudiharti telah sedia untuk dihidangkan sebagai pencicah juadah minum petang anda.
No comments:
Post a Comment